Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδόφιλων με 70.000 μέλη

Την εξάρθρωση ίσως του μεγαλύτερου δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο διαδικτυο , ανακοίνωσε η Europol. Αποτελείτο από 70.000 μέλη και είχε δραστηριότητες σε 30 χώρες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 184 ύποπτοι, εκ των οποίων οι 121 στη Βρετανία, ενώ 60 παιδιά προστατεύονται από τις βρετανικές αρχές. Έχουν αναγνωριστεί συνολικά 670 ύποπτοι και 230 κακοποιημένα παιδιά.

Της τριετούς έρευνας, "Επιχείρηση διάσωσης", ηγήθηκαν ερευνητές από το Κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας της Βρετανίας.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στο διαδικτυακό φόρουμ "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών.

Στην επιχείρηση εμπλέκονταν δεκατρείς χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Το δίκτυο είχε δράση και σε Αυστραλία, Βρετανία, Βέλγιο, Καναδάς, ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισλανδία, Ολλανδία και Ιταλία.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο διαδίκτυο" ανέφερε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουάινραϊτ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Χάγη.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!