¨Ερχεται το ... ιππικό: Παρέμβαση ΗΠΑ στην ευρωζώνη για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ελληνικής πιστωτικής κρίσης  και προ του κινδύνου να υπάρξει μία δεύτερη, αλλά πολύ ισχυρότερη Lehman Brothers που θα συνταράξει συθέμελα την παγκόσμια οικονομία (γιατί αυτή την στιγμή τα 350 δισ. ελληνικού χρέους μπορούν να «τινάξουν στον αέρα» πολλές δυτικές τράπεζες) οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν και ζητούν από την Ευρώπη να δώσει ... χρήμα στην Ελλάδα!

Η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ πριν το ταξίδι του στην Γερμανία, είναι κρίσιμη: ''Είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καταστήσουν σαφές, ότι θα κάνουν οτιδήποτε για να διασφαλίσουν πως οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι τράπεζές τους έχουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να έχουν επιτυχία τα προγράμματά τους".

Με την δήλωση αυτή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών «σπάει» και ο παραδοσιακός αμερικανικός, ας πούμε, «απομονωτισμός», έναντι των εξελίξεων στην ευρωζώνη και κτυπάει το καμπανάκι προς την Γερμανία, κυρίως, αφού το Βερολίνο αυτή την στιγμή είναι το μεγάλο εμπόδιο στις διάφορες λύσεις που προτείνονται.

Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι το ταξίδι σε Φραγκφούρτη και Βερολίνο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, εκτός από τις παραμέτρους που έχουν σχέση με την εξαγορά της εταιρείας του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από την αντίστοιχη της Φραγκφούρτης, το ελληνικό πρόβλημα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων Γκάιτνερ στις έκτακτες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η επέμβαση των ΗΠΑ δείχνει ότι οι σύμμαχοι ανησυχούν όχι μόνο για ντόμινο στην ευρωζώνη, αλλά και για αλλαγές στις γεωστρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή. Με απλά λόγια θέλουν να στηρίξουν την νυν κυβέρνηση. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρουν...

Όλα αυτά έρχονται μετά  τα σημερινά όταν έγινε γνωστό πως διευρύνεται συνεχώς η τρύπα του προυπολογισμού αφού από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως αιμορραγούμε ανεξέλεγκτα υστερώντας σε έσοδα Προϋπολογισμού πάνω από 250 εκατ. ευρώ το μήνα. Λογικό και επόμενο αφού η αγορά έχει καταρρεύσει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!