«Καμπανάκι» για νέα παγκόσμια κρίση τροφίμων

Ένα παιδί πεθαίνει από πείνα κάθε πέντε δευτερόλεπτα. 17.000 πεθαίνουν απ' την ίδια αιτία κάθε μέρα. Για νέα διατροφική κρίση προειδοποιεί ο ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που υπογράφει η Έρη Πανσέληνα, στο σημερινό "Έθνος", ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO), Ζακ Ντιουφ, προειδοποίησε ότι ο πλανήτης οδεύει πιθανώς προς μια νέα κρίση τροφίμων και ζήτησε να θεσπιστούν κανόνες για περιορισμό της κερδοσκοπίας στην άνοδο των τιμών των τροφίμων.

Την περασμένη Δευτέρα και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι εάν οι ηγέτες δεν ασχοληθούν με τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, ταραχές και μικρότερη ανάπτυξη θα απειλήσουν τον κόσμο.

«Οι υψηλές τιμές και η αστάθεια θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια αν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε τις δομικές αιτίες των ανισορροπιών στο παγκόσμιο γεωργικό σύστημα» έγραψε στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ο Ντιουφ.

Πολιτική αστάθεια

«Η ανασφάλεια σχετικά με τα τρόφιμα θα επηρεάσει τους φτωχότερους πληθυσμούς πολύ σοβαρά» και αυτό «θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια σε χώρες», επεσήμανε ο Ντιουφ. «Υπάρχει πιεστική ανάγκη για νέα μέτρα διαφάνειας και ρύθμισης για να ασχοληθούμε με την κερδοσκοπία στις μελλοντικές αγορές αγροτικών αγαθών», πρόσθεσε, ενώ καταλογίζει στους περιορισμούς στο εμπόριο που θέτουν οι αναπτυγμένες οικονομίες την ευθύνη για τη διαστρέβλωση της ισορροπίας προσφοράς - ζήτησης.

Σε επίπεδα - ρεκόρ έφτασε ο παγκόσμιος δείκτης τιμών τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του FΑΟ που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις των τιμών κρίσιμων δημητριακών φέτος λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

http://www.biozo.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!