Απόπειρα πειρατείας με ρουκέτες (!) σε ελληνόκτητο πλοίο στο Ομάν

Θρίλερ στη θαλάσσια περιοχή 300 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ομάν, όταν το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο AEGEA, νηολογίου Χίου 440, πλοιοκτησίας της εταιρείας Chandris Hellas Coorporation, των Γιάννη και Μιχάλη Χανδρή, δέχθηκε πειρατική επίθεση από αλιευτικό σκάφος μήκους 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν οκτώ πειρατές.

Η πειρατεία απετράπη με ελιγμούς και... χειρισμούς του πληρώματος, αλλά και των τριών Άγγλων σεκιούριτι που επιβαίνουν σε αυτό. Πρόκειται για ένοπλους φρουρούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι πειρατές το πολιόρκησαν επί μιάμιση ώρα. Επιτέθηκαν δύο φορές με καταιγισμό πυροβολισμών, ενώ έριξαν στο πλοίο τρεις ρουκέτες. Οι δύο δεν βρήκαν στόχο. Όμως η τρίτη πέτυχε το κομοδέσιο στην αριστερή πλευρά, το χώρο που ξεκουράζεται το πλήρωμα, και έπεσε στο κατάστρωμα, χωρίς να εκραγεί.

Ο καπετάνιος και η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσαν το Κέντρο Καταπολέμησης Πειρατείας, προκειμένου να χειριστούν το θέμα με τη ρουκέτα.
Επίσης, έχουν ενημερωθεί το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από το Σουέζ με προορισμό την Ινδία, κενό φορτίου και πλέον συνεχίζει το ταξίδι του κανονικά. Το πλήρωμα αποτελείται από δέκα Έλληνες, έναν Ρουμάνο και δέκα Ουκρανούς, ενώ επιβαίνουν και οι τρεις προαναφερθέντες Άγγλοι.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!