Προτελευταία η Ελλάδα στην προστασία του κλίματος

Πτώση τεσσάρων θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

Στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσης, βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή.

Σύμφωνα με την ετήσια εκθεση αξιολόγησης από την Germanwatcs και τη Climate Action Network, της οποίας μέλος είναι και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η Ελλάδα σε παγκόσμια κατάταξη έπεσε από τη 43η στη 47η θέση και σημειώνει χαμηλές επιδόσεις στην καύση Διοξειδίου του Άνθρακα. Επιπλέον, σε επίπεδο εθνικής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή, όπως σημειώνει το Δίκτυο, δεν υπάρχει ακόμη ένα ενιαίο σχέδιο δράσης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η οργάνωση Μεσόγειος SOS αναφέρει ότι η Ελλάδα επιδεικνύει «εγκληματική αδράνεια και αδιαφορία στα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, καθώς και στην εκπόνηση εθνικών σχεδίων πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους υδάτινους πόρους, τη γεωργία και τον τουρισμό».

Ενδεικτικό, πάντως, της πολιτικής για την κλιματική αλλαγή και των άλλων χωρών, παγκοσμίως, είναι ότι η Σαουδική Αραβία είναι στην τελευταία θέση, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται η Τουρκία, η Πολωνία και η Κροατία.

Η Σουηδία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, καθώς οι τρεις πρώτες θέσεις παραμένουν άδειες, αφού καμία χώρα δεν έχει συνεισφέρει επαρκώς στη συγκράτηση της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!