Σαρκοζί προς Τουρκία:«Δεν οφελεί κανένα η είσοδός σας στην ΕΕ».

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Άγκυρα, ο Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε με τις δηλώσεις του τους Τούρκους και έστειλε και πάλι το μήνυμα της αντίθεσης του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά " η πλήρης ένταξη της Τουρκίας δεν θα έχει όφελος ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε στην Ε.Ε., οι διαπραγματεύσεις και η ενταξιακή πορεία είναι ένα εργαλείο για την εμβάθυνση των σχέσεων ".
Η απάντηση των τούρκων ήρθε απο τον υπουργό Αρμόδιο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος τόνισε οτι η Τουρκία περιμένει την ένταξη της στην Ε.Ε απο το 1959 και απο το 2004 όπου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στόχος της είναι η πλήρης ένταξη. "Ο πρόεδρος μας και ο πρωθυπουργός μας θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στον κύριο Σαρκοζί" δήλωσε ο Μπαγίς και συνέχισε "απο το 1489 έχουμε διπλωματικές επαφές με την Γαλλία, πέρασαν σουλτάνοι, βασιλιάδες, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, οι σχέσεις συνέχισαν , οι θέσεις αυτές δεν είναι μόνιμες. Πιστεύω οτι ο πρόεδρος της Γαλλίας θα δει πως έχει αλλάξει η Τουρκία, θα εντυπωσιαστεί και ίσως αλλάξει γνώμη."

Ο Σαρκοζί έφτασε στην Άγκυρα το μεσημέρι και συναντήθηκηε με τον τούρκο πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επίσκεψη του προκάλεσε αντιδράσεις καθώς με διπλωματικό τρόπο φρόντισε να την υποβαθμίσει , καθώς ο Σαρκοζί δεν επισκέπτεται την Άγκυρα ως πρόεδρος της Γαλλίας αλλά ως προεδρεύων των G-20 και παρέμεινε στην Άγκυρα για λίγες μόνο ώρες. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσαν σενάρια, για πιθανή αναβολή του ταξιδιού καθώς οι γείτονες μας εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την υποβάθμιση της επίσκεψης.
H Γαλλία είναι απο τις χώρες που μπλοκάρουν το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. και ο Γάλλος πρόεδρος έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση του στην ένταξη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σαρκοζί θα παραμείνει στην Άγκυρα για περίπου 6 ώρες και στις συναντήσεις του με τον Γκιουλ και τον Ερντογάν , θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τους G20, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τις γαλλοτουρκικές σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα και το Κυπριακό.

Τούρκοι διπλωμάτες δεν αποκλείουν να συζητηθεί αναλυτικά και το θέμα της Λιβύης καθώς και η Γαλλία και η Τουρκία έχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα στη χώρα αυτή.

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!