Σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο απέναντι από τη Λέσβο ξεκινάνε οι Τούρκοι

Σε πρόσκληση για κάθε εταιρεία που ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει έρευνα τον εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αν Αιγαίο προέβη η τουρκικών συμφερόντων εταιρεία Extrem Energy Inc. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε βάθη από 10 έως 150 μέτρα στο Αν. Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στον κόλπο του Τσανταρλί απέναντι από την Λέσβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατων σεισμικών ερευνών υπάρχουν στοιχεία για την πιθανότητα ύπαρξης 1 δισ. βαρελιών πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Λέσβου και της Χίου, στην θαλάσσια περιοχή των μικρασιατικών παραλίων, στον κόλπο του Τσανταρλί. Οι σεισμικές έρευνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 με στόχο τον Απρίλιο του 2012 να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση. Αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν και στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Θράκης.

Όπως φαίνεται οι γείτονες μας διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία από την Ελλάδα αφού εμείς ακόμα δεν έχουμε ιδρύσει το σχετικό φορέα, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι στο Αιγαίο υπάρχει πετρέλαιο και αποδεικνύεται τέλος ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες που έχει η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ.

Ιδιαίτερα για το τελευταίο τίθεται σοβαρό ζήτημα όσον αφορά τους κινδύνους της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στο Αν Αιγαίο σε περίπτωση που το τουρκικό εγχείρημα για εκμετάλλευσης των πόρων προχωρήσει με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!