Κι ύστερα ήρθαν οι... θανατηφόρες αράχνες

Μετά τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους κροκόδειλους και τους καρχαρίες τώρα ήρθαν οι θανατηφόρες αράχνες για να τους αποτελειώσουν.

Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων, εκτός όλων των άλλων, είχαν ως συνέπεια και τη ραγδαία αύξηση των φαρμακερών αραχνών στην Αυστραλία-και ειδικά στη Μελβούρνη- όπως είναι η redback, whitetail και άλλες.

Εκτιμάται ότι η αύξηση των ατόμων που δέχτηκαν το δάγκωμα της reddback έχει φτάσει το 16% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος δε, θα υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα αυτά.

Δε χρειάζεται όμως να θορυβηθεί το κοινό προειδοποιούν οι ειδικοί, δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο.

Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζει το κοινό για να μη πανικοβληθεί είναι ότι δεν έχει πεθάνει κάποιος από δάγκωμα αράχνης για χρόνια τώρα. Χρειάζεται προσοχή, ώστε να αποφεύγονται μέρη που συνήθως βρίσκονται οι αράχνες αυτές, συμβουλεύουν οι αρχές. Ποια είναι τα μέρη αυτά; Σκοτεινές γωνιές, έπιπλα εξωτερικών χώρων, γλάστρες, αποθήκες, αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται έξω, γάντια του κήπου που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, σε σκουπίδια, μέσα σε θάμνους, κάτω από σωρούς ξύλων και ανάμεσα σε πέτρες.

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Σώματος Δηλητηρίων δρ. Κεν Γουϊνκελ, τόνισε ότι το δηλητήριο της redback αράχνης κινείται πολύ αργά και παίρνει μέρες πριν εκδηλωθεί η ολική επίδρασή του. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξη προσεκτικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά και προειδοποίησε ότι συχνά τα συμπτώματα συγχέονται με αυτά της σκωληκοειδίτιδας, δεδομένου ότι προκαλούν πόνους στην κοιλιακή χώρα.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!