Φονικός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία

Εξήντα πέντε νεκροί σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός, των 6,3 Ρίχτερ που έπληξαν την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Ο σεισμόςπου είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Εκατοντάδες είναι οι εγκλωβισμένοιι στα ερείπια των κτηρίων και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού θα συνεχιστούν τη νύχτα παρά το σκοτάδι και τη βροχή που έχει αρχίσει να πέφτει.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Κραιστιτσέρτς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας μετά τα 6,3 Ρίχτερ που τη συγκλόνισαν στις 12.51 το μεσημέρι της Τρίτης, (23.51 GMT της Δευτέρα) σε μία ώρα αιχμής, με όλες τις υπηρεσίες σε λειτουργία τα μαγαζιά  και τα σχολεία ανοιχτά. Οι νεκροί επισήμως ανέρχονται στους 65 ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβος ότι ο αριθμός ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, μεταδίδουν συγκλονιστικές εικόνες.

Πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι εγκλωβίζοντας κόσμο στα ερείπια, ενώ υπάρχουν και παγιδευμένοι σε κτήρια που ξέσπασαν πυρκαγιές.

Πυκνός καπνός καλύπτει πολλούς δρόμους της πόλης ενώ οι κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στα πάρκα της πόλης.

Εξαιτίας του σαθρού εδάφους, αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.Μεγάλες ζημιές υπέστη και ο κεντρικός καθεδρικός ναός της πόλης.

Καλά οι Έλληνες της περιοχής

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ενώ οι πέντε ελληνικές οικογένειες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή είναι καλά στην υγεία τους.

http://news.ert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!