Συντριπτική ήττα για Μέρκελ..

Πρωτοφανή στα χρονικά ήττα υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ στις εκλογές στο Αμβούργο, χάνοντας 21,4 μονάδες.

Θριαμβευτική επάνοδο πραγματοποιούν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες,σύμφωνα με τα πρώτα....

exit polls και τις προβολές των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τα πρώτα δυο exit polls και την εκτίμηση αποτελέσματος του ινστιτούτου Infratest Dimap που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, οι Χριστιανοημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ υπέστησαν πρωτοφανή ήττα, χάνοντας 21,4 μονάδες σε σύγκριση με το ποσοστό που είχαν στις εκλογές του 2008. Συγκεκριμένα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 21,2% των ψήφων, έναντι 42,6 % στις εκλογές του 2008.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες, εμφανίζονται να αποσπούν απόλυτη πλειοψηφία, με ποσοστό της τάξης του 49,5%, έναντι 34,1% στις προηγούμενες εκλογές. Οι Πράσινοι, λαμβάνουν περίπου 11,4% έναντι 9,6% το 2008, ενώ το Κόμμα Αριστεράς, εμφανίζει άνοδο από 4,8% στο 6,4%.

Τέλος, οι εταίροι της καγκελαρίου Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 5% και να εισέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο, αυξάνοντας τα ποσοστά τους από 4,8% σε 6%.

Η συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο έχει ως αποτέλεσμα και την απώλεια τριών εδρών από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Ανω Βουλή της χώρας, την Bundesrat, δυκολεύοντας την διαδικασία ψήφισης νομοθετημάτων. Η συμμετοχή κυμάνθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα όπως και στις εκλογές του 2008 που ήταν η χαμηλότερη μεταπολεμικά σε εκλογές στο Αμβούργο.

Το Αμβούργο αποτελούσε προπύργιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών επί 44 χρόνια. Όμως, οι Χριστιανοδημοκράτες πριν δέκα χρόνια, κατάφεραν να ανατρέψουν το SPD από την τοπική κυβέρνηση εκμεταλλευόμενοι την φθορά σοσιαλδημοκρατών αξιωματούχων λόγω της εμπλοκής τους σε σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος των Σοσιαλδημοκρατών, Ολαφ Σολτς, είχε κάνει στόχο του την εκκαθάριση του κόμματος από τους «διεφθαρμένους» αξιωματούχους του που είχαν τελικά προκαλέσει και την απώλεια του ελέγχου της εξουσίας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας.

trelokouneli.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!