Ένα ακόμα «όχι» εισέπραξε η ιαπωνική αποστολή φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική

Η Νέα Ζηλανδία απέρριψε το αίτημα της Ιαπωνίας να ασκήσει πίεση στην περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd, οι κινητοποιήσεις της οποίας ανάγκασαν τις ιαπωνικές αρχές να διακόψουν πρόωρα την αποστολή φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρεϊ ΜακΚάλι δήλωσε ότι η Νέα Ζηλανδία ακολουθεί την πολιτική των ελεύθερων λιμένων και ότι δεν υπάρχει λόγος να αρνηθεί την είσοδο στα πλοία των ακτιβιστών.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνομικούς εκεί κάτω, δεν έχουμε τη νομική δυνατότητα να παίρνουμε μέτρα εναντίον κανενός" πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Ιαπωνία έληξε νωρίτερα από το προβλεπόμενο την περίοδο της φαλαινοθηρίας, καθώς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πληρωμάτων της από τα πλοία της Sea Shepherd.

Χθες, Παρασκευή, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σεΐτζι Μαεχάρα ζήτησε από τους πρεσβευτές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ολλανδίας να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες δραστηριότητες της οργάνωσης.

in.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!