Έλληνες ψάχνουν για πετρέλαιο στο Μαυροβούνιο

Τη στιγμή που η χώρα μας έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις λιγότερες αξιοποιημένες στον τομέα της ενέργειας και των κοιτασμάτων και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο ανεκμετάλλευτος ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι τεράστιος, ελληνικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο γειτονικό Μαυροβούνιο.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων και η Ενεργειακή Αιγαίου, έδειξαν ενδιαφέρον για τις παραχωρήσεις που θέτει στη "γραμμή εκκίνησης" η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με στόχο την εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος απέστειλαν, εκτός των δύο προαναφερόμενων ελληνικών σχημάτων, η ρωσική Gazprom Neft και η σερβική θυγατρική της NIS, η ρωσική εταιρεία αερίου Novatek, η αμερικανική Hess Corporation και η ιταλική ENI.

Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν η νορβηγική Statoil, η γαλλική Total, η ιταλική Edison, η κροατική INA, η ουγγρική MOL, η βρετανική Trajan Oil&Gas Services Ltd, η Geopartners Limited, η Sterling Energy Plc, η Premieroil, η Northern Petroleum Plc, και η ουγγρική TDE Services.

Οι παραχωρήσεις θα δοθούν για περίοδο 30 ετών και περιλαμβάνουν περιοχές στα νότια των ακτών του Μαυρουβουνίου, στην Αδριατική θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, τονίζεται ότι το Μαυροβούνιο δεν έχει παραγωγή πετρελαίου και προστίθεται ότι στις περιοχές που αποτελούν και το "πεδίο" των παραχωρήσεων, θεωρείται ότι υπάρχουν εμπορικά κοιτάσματα.

Στην πρώτη ερευνητική φάση, η περιοχή που θα περιληφθεί καλύπτει τέσσερις χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων έχει παρουσία στο Μαυροβούνιο μέσω της θυγατρική της, Jugopetrol Kotor.http://www.cosmo.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!