Ενεργοποίηση ηφαιστείου στην «καρδιά» της Ευρώπης φοβούνται οι γεωλόγοι

Υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί ένα ηφαίστειο που την τελευταία φορά που ήταν ενεργό ήταν πριν από 12.000 χρόνια;

Οι επιστήμονες θεωρούν το ενδεχόμενο πιθανό. Βέβαια η είδηση για ένα ηφαίστειο που τελευταία φορά ήταν ενεργό πριν 12.000 χρόνια ίσως να μην είναι και τόσο παράξενη. Το παράξενο όμως είναι πως αυτό είναι στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον πυθμένα της λίμνης Laacher See περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Koblenz στο Ρήνο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτο. Κάτω από τα ήσυχα νερά της λίμνης το υπερ-ηφαίστειο κάνει και σήμερα αισθητή την παρουσία του καθώς διοξείδιο του άνθρακα σε μορφή φυσαλίδων από το μάγμα παρατηρείται στην νοτιοανατολική της ακτή, ενώ μια σειρά σεισμικών δονήσεων έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

Οι σεισμικές δονήσεις ξεκίνησαν στις 30 Ιουλίου του 2010 με μια δόνηση των 5,6 Ρίχτερ ενώ εχθές 15 Φεβρουαρίου ένα κύμα σεισμικών δονήσεων αναστάτωσε την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκαν επτά σεισμοί μεταξύ 2 και 4,5 Ρίχτερ και σε εστιακά βάθη από έξι έως είκοσι χιλιόμετρα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο αλλά θεωρούν πως είναι αρκετά νωρίς για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την μελλοντική συμπεριφορά του ηφαιστείου αυτού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!