«Πόλεμος» Ε.Ε.-Ιταλίας για λαθρομετανάστες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε απερίφραστα σήμερα την κατηγορία της ιταλικής κυβέρνησης ότι δεν κάνει αρκετά για να συνδράμει τη χώρα μετά την αιφνίδια αύξηση των μεταναστών από την Τυνησία.

«Εξεπλάγην πολύ από τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων ιταλικών αρχών για την υποτιθέμενη γραφειοκρατική και βραδεία απάντηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα αιτήματα για βοήθεια», αναφέρει σε δήλωσή της η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Είχα προσωπικά επαφές με τις ιταλικές αρχές ήδη από το Σάββατο και ρώτησα αν χρειάζονται τη βοήθειά μας για να αντεπεξέλθουν σ' αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες. Η απάντησή τους ήταν ξεκάθαρη: 'όχι ευχαριστώ'», πρόσθεσε η Μάλστρομ.

Ο εκπρόσωπος της Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνε, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το ελληνικό προηγούμενο, όταν μέλη της υπηρεσίας μεθοριακών περιπόλων της ΕΕ Frontex αναπτύχθηκαν στα ελληνο-τουρκικά σύνορα κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας για να εμποδίζουν την παράνομη είσοδο μεταναστών, «μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για τις συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα» που μπορεί να βάλει στο τραπέζι η Ε.Ε. αν η Ιταλία ζητήσει βοήθεια -- κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα, επέμεινε ο αξιωματούχος.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!