Το πλοίο του «Μόμπι Ντικ»

Μετά από 188 χρόνια, ερευνητές βρήκαν κοντά στην Χονολουλού, αντικείμενα από τα συντρίμμια του θρυλικού πλοίου του "Μόμπι Ντικ", που βυθίστηκε το 1823

Σπουδαία ανακάλυψη από αρχαιολόγους στη Χαβάη, οι οποίοι βρήκαν τα συντρίμμια αλλά και τα αντικείμενα του φαλαινοθηρικού πλοίου "Two Brothers" 965 χιλιόμετρα από την Χονολουλού, όπου παλιότερα ο συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ είχε γράψει το κλασσικό μυθιστόρημα  με τον τίτλο "Μόμπι Ντικ".

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην Θάλασσα του Ειρηνικού ήταν κυρίως αντικείμενα σιδήρου και κεραμεικά. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από ερευνητές του αμερικανικού Εθνικού Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που όμως είχε οδηγήσει την αρχική έρευνα πριν δυο χρόνια σε ναυάγιο και είχε κολλήσει προσωρινά.

Το πλοίο που το 1823 βυθίστηκε προσκρούοντας σε έναν ύφαλο, κυβερνήτης του ήταν ο George Pollard. Δύο χρόνια νωρίτερα ο Pollard  ετοίμασε άλλο πλοίο το οποίο βυθίστηκε από μια φάλαινα  στο Νότιο Ειρηνικό, έτσι αυτό το έπος αποθανάτισε στο βιβλίο του ο Χέρμαν Μέλβιλ.

Τέλος αυτό σηματοδοτεί την πρώτη ανακάλυψη ενός βυθισμένου φαλαινοθηρικού πλοίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ, και ίσως αυτό παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της Αμερικής στον Ειρηνικό στο μέλλον.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!