Η εικόνα της χρονιάς

Το πρώτο βραβείο στα World Press Photo Awards κέρδισε η Τζόντι Μπάμπερ. Η φωτογράφος απαθανάτισε το δράμα της Μπίμπι Αϊσά, την οποία ακρωτηρίασε ο σύζυγός της στο Αφγανιστάν. Η εικόνα δημοσιεύτηκε στο Time, συγκλονίζοντας την υφήλιο

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν ένα καλλιτεχνικό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας αλλά αν κοιτάξει κανείς θα δει το δράμα που έζησε η 18χρονη Αφγανή Μπίμπι Αΐσα.

Η  νεαρή υπέστη τη βία του άνδρα της που την παραμόρφωσε σαν τιμωρία σύμφωνα με τις εντολές τοπικού ηγέτη των Ταλιμπάν.

Η φωτογραφία της Αφγανής αυτής κοπέλας της οποίας ο σύζυγος έκοψε τα μύτη και τα αυτιά, κέρδισε το πρώτο βραβείο των World Press Photo Awards του 2010, μία από τις σημαντικότερες βραβεύσεις του φωτορεπορτάζ.

Την νεαρή κοπέλα απαθανάτισε η Τζόντι Μπάιμπερ, και η φωτογραφία της  δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Time την 1η Αυγούστου.

Η κριτική επιτροπή δήλωσε ότι επέλεξε αυτή τη φωτογραφία γιατί, παρόλο που είναι συγκλονιστική, περνά ένα μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών.

"Είναι μια απίστευτα δυνατή εικόνα", τόνισε ο κριτής Ρουθ Έικχορν, ο οποίος είναι  διευθυντής φωτογραφίας των περιοδικών Geo στο Αμβούργο, προσθέτοντας ότι περνά ένα δυναμικό μήνυμα στο κοινό ότι υπάρχουν ακόμα γυναίκες που ζουν σε άθλιες συνθήκες, βιώνοντας καθημερινά τη βία.

"Είναι δυνατή, γιατί η κοπέλα είναι τόσο αξιοπρεπής", σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η Αΐσα ζει πλέον στις ΗΠΑ και έχει υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις για την αποκατάστασή της.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!