Η Χάγη θα αποφανθεί για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εξετάσει από τις 21 έως τις 30 Μαρτίου την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα το Δικαστήριο.

Έξι ημέρες δημόσιων ακροάσεων προβλέπονται ενώπιον του ανώτατου δικαστικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, που είναι υπεύθυνο για την επίλυση διαφορών μεταξύ Κρατών και εδρεύει στη Χάγη.

Οι δυο πλευρές «εξέφρασαν τη διάθεσή» τους να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μετά την αποψινή δίωρη συνάντησή του με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της πΓΔΜ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στο Μανχάταν. Είχαν προηγηθεί χθες το βράδυ και σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) χωριστές συναντήσεις των δυο αντιπροσώπων με τον κ. Νίμιτς, ο οποίος τους προσκάλεσε για να δειπνήσουν απόψε μαζί.
«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή» ανέφερε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και «οι δυο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους», προσθέτοντας ότι υπάρχει «θετική διάθεση για επίλυση αυτού του ζητήματος».
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η «μεγαλύτερη εξέλιξη» της τελευταίας χρονιάς ήταν ο διάλογος μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι συναντήσεις τους έχουν «θετικό αντίκτυπο» στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!