Σκληρό σχέδιο ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία

Συζητείται την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα προσχέδιο ψηφίσματος για την Τουρκία με το οποίο ουσιαστικά συστήνεται αυστηρότερος έλεγχος των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών δαπανών και ανάκληση του casus belli κατά της Ελλάδας.

Είναι φτιαγμένο σε μία "φόρμα" που είναι σίγουρο ότι θα απορρίψει η Τουρκία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον γαλλογερμανικό άξονα να βρούν ακόμα μία δικαιολογία για την "αναβολή επ'άπειρον" της ένταξής της στην Ε.Ε.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω καλείται η Τουρκία να διευρύνει τις προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να προβεί σε ενέργειες που να της εξασφαλίζουν καλή γειτονία.

Στις αναφορές για το Κυπριακό, η Τουρκία καλείται να στηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος.

Προτεινεται ακόμα στην Τουρκία να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο και να παροτρύνει μετά επιτάσεως τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργασθούν εντατικά, κάτι που είναι και αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!