Στις φλόγες το καρναβάλι

Ένα μήνα πριν από το φημισμένο καρναβάλι της Βραζιλίας ξέσπασε πυρκαγιά στα εργαστήρια όπου φτιάχνονται τα άρματα και τα κοστούμια. Τα εργαστήρια τριών σχολών καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στα εργαστήρια της συνοικίας της σάμπας στο Ρίο όπου κατασκευάζονται τα άρματα και τα κοστούμια για το φημισμένο βραζιλιάνιο καρναβάλι, μετάδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ενα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει το κέντρο του Ρίο όπου βρίσκονται τα εργαστήρια δώδεκα μεγάλων σχολών της σάμπας, οι οποίες παρελαύνουν στο σαμποδρόμιο στη διάρκεια του καρναβαλιού, το οποίο εφέτος προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε ενώ σύμφωνα, με την πυροσβεστική υπηρεσία, κανένα θύμα δεν έχε αναφερθεί.

Μόλις ένα μήνα πριν από το θεωρούμενο ως το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου, η φωτιά κατέστρεψε τα εργαστήρια των σχολών Portela, Uniao da Ilha και Grande Rio, όπου είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών. Αρματα και κοστούμια έγιναν στάχτη.

"Είμαστε απελπισμένοι. Ολα ήταν σχεδόν έτοιμα για το καρναβάλι", δήλωσε ο Ζόρζε Καστανερία, πρόεδρος της Ενωσης των σχολών της σάμπας (Liesa), τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστούν εκ νέου τα άρματα και τα κοστούμια μέσα σε ένα μήνα.

Κάθε χρόνο, οι δώδεκα σχολές της σάμπας ερίζουν για τον πολυπόθητο τίτλο του "πρωταθλητή του καρναβαλιού" στις δυο νυχτερινές παρελάσεις στο σαμποδρόμιο του Ρίο. Οι σχολές αυτές προετοιμάζονται επί ένα χρόνο για τις παρελάσεις αυτές στις οποίες κάθε μια σχολή συμμετέχει με οχτώ άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!