Ο Τζ. Μπους δεν θα ταξιδέψει στην Σουηδία υπό τον φόβο σύλληψης.

Υπό τον φόβο ότι μπορεί να συλληφθεί μετά τα όσα παραδέχθηκε για τα βασανιστήρια στο Γκουαντανάμο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψη του.Ο Τζορτζ Μπους επρόκειτο να επισκεφθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο την Σουηδία προκειμένου να πραγματοποιήσει μία ομιλία.

Ωστόσο υπήρξαν φόβοι για τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες ομάδων που μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην φυλακή του Γκουαντανάμο και την απειλή να υπάρξει ένταλμα για την σύλληψη του πρώην προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, David Sherzer επιβεβαίωσε το γεγονός σε email στο Associated Press. «Λυπούμαστε που η ομιλία ακυρώθηκε. Ο πρόεδρος Μπους ανέμενε με ενδιαφέρον να μιλήσει για την ελευθερία και να προσφέρει πλευρές του χρόνου που πέρασε στην προεδρία» είπε ο εκπρόσωπος του.

Το ταξίδι που ματαιώθηκε θα ήταν το πρώτο του Τζόρτζ Μπους στην Ευρώπη μετά την παραδοχή του στην πρόσφατη αυτοβιογραφία του ότι έδωσε το «πράσινο φως» για εικονικούς πνιγμούς κρατουμένων στο Γκουαντανάμο που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Όπως σημειώνει η Guardian, είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να ακυρώσει τοι ταξίδι του με αυτόν τον τρόπο και αποτελεί μία νίκη για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην πραγματικότητα μετά την σύλληψη του Χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ στον Λονδίνο το 1998 οι ηγέτες διεθνώς μπορούν να υπολογίζουν ότι έχουν ασυλία. Ήδη αρκετοί Ισραηλινοί πολιτικοί έχουν ματαιώσει ταξίδια στο Λονδίνο και αλλού υπό τον φόβο ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους.

real.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!