Ανακάλυψαν αρχαία με τη βοήθεια του Google Earth!

Ένας καθηγητής αρχαιολογίας ανακάλυψε αρχαίους τάφους με τη βοήθεια του  Google Earth.

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Earth για να δουν πως φαίνεται το σπίτι τους από τον ουρανό ή το χρησιμοποιούν καθαρά από περιέργεια για να μπορέσουν να δουν άγνωστους τόπους.

Μερικοί χρήστες όμως φαίνεται οτι χρησιμοποιούν την δημοφιλή υπηρεσία της Google  για πιο σοβαρούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι και ο καθηγητής αρχαιολογίας David Kennedy του Πανεπιστημίου Western Australia που χρησιμοποίησε το Google Earth για να σαρώσει μια περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου και τελικά να ανακαλύψει περίπου 2000 τοποθεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν ανασκαφές.

Έτσι λοιπόν μετά από πολλές έρευνες μέσα από το Google  Εarth, ο καθηγητής ανακάλυψε στις περιοχές αυτές, 1082 αρχαίους πέτρινους τάφους και για να το επιβεβαιώσει, ζήτησε από ένα φίλο του στη Σαουδική Αραβία να πάει στις περιοχές και να τις φωτογραφίσει.

Στη συνέχει έκανε μία σύγκριση των φωτογραφιών αυτών με κατασκευές που είχε δει στην Ιορδανία και υπολόγισε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι μέχρι 9000 ετών αλλά για μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει να γίνει έλεγχος του εδάφους μιας και όπως δήλωσε, είναι αδύνατο κάποιος να καταλάβει από το Google Earth πόσο παλιά είναι μια κατασκευή.

Τέλος με το Google Earth φαίνεται πως πλέον ο καθηγητής γλιτώνει αρκετό χρόνο αλλά και χρήμα αφού μπορεί και βρίσκει πλέον τους τόπους ανασκαφής και το μόνο που έχει να κάνει είναι να πηγαίνει ο ίδιος στον τόπο για την επιβεβαίωση των ευρημάτων και την ακριβή χρονολόγησή τους.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!