Είναι αυτός ο άντρας η... Μόνα Λίζα;

Οι περισσότεροι μελετητές θεωρούν ότι το πιο διάσημο πορτρέτο του Λεονάρντο, η Μόνα Λίζα απεικονίζει την Λίζα Γκεραρντίνι, την σύζυγο ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού της Φλωρεντίας.

Ωστόσο ο Silvano Vinceti, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Συντήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς ισχυρίζεται ότι η Μόνα Λίζα ήταν αγόρι και ότι μοντέλο για το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν ο νεαρός βοηθός και εραστής του μεγάλου ζωγράφου, Gian Giacomo Caprotti.

Ο ίδιος είπε ότι αρκετά από τα έργα του Leonardo da Vinci συμπεριλαμβανομένων δύο πινάκων του St John the Baptist και του Angel Incarnate βασίστηκαν στον Caprotti.

Όλοι οι πίνακες απεικονίζουν μια λεπτή, μάλλον θηλυπρεπή φιγούρα με σγουρά μαλλιά. Υπήρξαν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ των εν λόγω έργων και ότι της Μόνα Λίζα, ιδίως στην απεικόνιση και της μύτης, γεγονός που κάνει τον Vinceti, να πιστεύει πως η Μόνα Λίζα ήταν αγόρι!

Δείτε τις δύο εικόνες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

d434051d-ae0a-4764-9f8a-41514cda3d9b_300_389cd549466-014c-435c-9865-f9fbfd6afadf_280_389

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!