Τα C-130 φεύγουν για Αίγυπτο

Τρία μεταγωγικά C-130 αναχώρησαν από την Ελευσίνα στις 9 το πρωί της Τρίτης για να παραλάβουν περισσότερους από 200 Έλληνες από την Αλεξάνδρεια και να τους φέρουν πίσω στην πατρίδα.

 

Τα αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν στην Αλεξάνδρεια περίπου στις 11 το πρωί και θα επιστέψουν στη χώρα μας μετά τις 4 το απόγευμα.

«Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους.

Ο κ. Δόλλης θα ταξιδέψει ως την Αίγυπτο ως συντονιστής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.

«Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους» είπε.

Την ίδια ώρα, εγκλωβισμένοι παραμένουν από το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο του Καΐρου 30 Κύπριοι, που προσπαθούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, καθώς έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις των αιγυπτιακών αερογραμμών, που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις δέκα σήμερα το πρωί.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, 10 Κύπριοι επαναπατρίσθηκαν με αμερικανική ναυλωμένη πτήση των Λιθουανικών Αερογραμμών, με την οποία μεταφέρθηκαν 138 ξένοι υπήκοοι, οι περισσότεροι Αμερικανοί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!