99% είπε «ναι» στον χωρισμό του νότιου από το βόρειο Σουδάν

Περίπου το 99% των ψηφοφόρων στο νότο του Σουδάν επέλεξε να χωριστεί από τον βορρά, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα... αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, το οποίο διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής που διοργάνωσε το δημοψήφισμα, Τσαν Ρικ Μαντούτ, δήλωσε ενώπιον του πλήθους που ζητοκραύγαζε ότι «το ποσοστό υπέρ του χωρισμού είναι 99,57%».

Το ποσοστό δεν περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους στο βόρειο Σουδάν και άλλες χώρες, μία μικρή αναλογία του εκλογικού σώματος. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα.

Το δημοψήφισμα αποτελούσε δέσμευση της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2005, με την οποία τερματίστηκαν δεκαετίες σύγκρουσης βορρά-νότου, στο μακροβιότερο εμφύλιο πόλεμο στην Αφρική, που υπολογίζεται ότι κόστισε τη ζωή σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους, ανάγκασε τέσσερα εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και αποσταθεροποίησε την περιοχή.

Πέντε από τις δέκα περιοχές του πετρελαιοπαραγωγού νότου του Σουδάν επέδειξαν ένα ποσοστό 99,9% υπέρ του χωρισμού και το χαμηλότερο ποσοστό ήταν 95,5% υπέρ στη δυτική περιοχή Μπαχρ αλ-Γκαζάλ που συνορεύει με το βόρειο Σουδάν

nooz.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!