«Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο» φώναξαν 40.000 Τ/κ

Με το σύνθημα "Φτάνει πια" πέραν των 40.000 Τουρκοκυπρίων διαδήλωσαν σήμερα κατά της οικονομικής πολιτικής του ψευδοκράτους αλλά και των Toύρκων εποίκων.

Το συλλαλητήριο είχε εξαγγείλει εδώ και μέρες η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα, χαρακτηρίζοντάς το ''Συνάντηση για την κοινωνική επιβίωση'' ενάντια στο οικονομικό πακέτο της ψευδοκυβέρνησης ή ''επιβαλλόμενο πακέτο'', όπως το έχουν ονομάσει. Οι συντεχνίες, οργανώσεις και κόμματα ξεκίνησαν από δύο διαφορετικά μέρη τις πορείες τους και περνώντας μπροστά από το λεγόμενο προεδρικό, κατέληξαν σχηματίζοντας τεράστιες ουρές στην πλατεία Ινονού. Κάποιοι υπολόγισαν το πλήθος σε πάνω από 20.000, ενώ μεταξύ των διοργανωτών έγινε λόγος και για 40.000 άτομα.

Η συντεχνία των ''δημοσίων υπαλλήλων'', των εργαζομένων στις ''τηλεπικοινωνίες'', οι ''σύνδεσμοι'' συνταξιούχων, αρχιτεκτόνων και μηχανικών, νοσοκομών, ιατρικού προσωπικού, οι συντεχνίες εργαζομένων σε ''τράπεζες'', ''συνεργατικά ιδρύματα'', η ''συντεχνία αεροπορίας'', η πλατφόρμα νεολαίας και οι συντεχνίες δασκάλων και καθηγητών, ήταν μερικές μόνο από τις δεκάδες συντεχνιακές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Αίσθηση προκάλεσε η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων ΚΤΟS, τα 1600 μέλη της οποίας προσήλθαν κρατώντας μαύρα μπαλόνια, φορώντας μαύρα καπέλα - ενώ των υπολοίπων συντεχνιών ήταν άσπρα - και μαύρα ρούχα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά και τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Δημοκρατικό, κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας, Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος.

''Οι τηλεπικοινωνίες δεν ιδιωτικοποιούνται'' έγραφε ένα από τα πανό των εργαζομένων στην Tel Sen, ο Πρόεδρος της οποίας ήταν ένας από τους δύο ομιλητές στην εκδήλωση. ''Ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη'' έγραφε ένα άλλο πανό της El Sen, των εργαζομένων στην ''αρχή ηλεκτρισμού'' που θεωρείται και αυτή ότι οδεύει προς ιδιωτικοποίηση.

Κεντρικό σύνθημα στην εξέδρα του συλλαλητηρίου ήταν ''Δεν υπάρχει σωτηρία μόνοι μας ή όλοι μαζί ή κανένας μας''. Από το μικρόφωνο εκ των οργανωτών καλωσόριζε μια-μια τις συντεχνίες που πλησίαζαν την εξέδρα εν μέσω χειροκροτημάτων και σφυριγμάτων. ''Αυτή η πατρίδα είναι δική μας, εμείς θα την διοικήσουμε'', ''Πρωθυπουργός Κιουτσιούκ, ο μπελάς μεγάλος'', ''Δουλειά, ψωμί, ελευθερία, ειρήνη'', ''Ο στόχος είναι φανερός, 100% αφομοίωση'', ''Αγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε το πακέτο σου, ούτε τους υπαλλήλους σου'', έγραφαν μερικά από τα πανό των συμμετεχόντων.

Καβγάς, που τέλειωσε γρήγορα με την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, προέκυψε όταν κάποιος προσπάθησε να κατεβάσει πανό που κρατούσαν μέλη της οργάνωσης BARIKAT και έγραφε ''Αγκυρα μάζεψε τα χέρια σου από πάνω μας''. Το επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση και ένταση και πάνω στην εξέδρα, όπου ήταν οι ομιλητές και πρόεδροι άλλων συντεχνιών και οργανώσεων, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα. Το πλήθος με την παρότρυνση των διοργανωτών άρχισε να φωνάζει ''Ενότητα, στον αγώνα, αλληλεγγύη''.

Μεταξύ των πανό υπήρχαν και δύο που έφεραν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη μια μεριά και από την άλλη συνθήματα στα τούρκικα εναντίον του οικονομικού πακέτου, της Τουρκίας και του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με την ανάταση χειρός τρεις φορές, οι χιλιάδες κόσμου ενέκριναν τη διακήρυξη που είχε εγκρίνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα σε συνεργασία με τα τ/κ κόμματα, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο και οι Τ/κ δάσκαλοι άφησαν τα εκατοντάδες μαύρα μπαλόνια στον αέρα.

Μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη τονίζεται ότι η τ/κ πλατφόρμα δεν έχει σκοπό να καταστεί ''κυβέρνηση''. Στον αγώνα της συνδικαλιστικής πλατφόρμας δεν υπάρχει χώρος για πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που παρέχουν στήριξη στις πρακτικές οι οποίες έχουν ως στόχο τον κοινωνικό αφανισμό. Υποστηρίζει την επίλυση του Κυπριακού σε σύντομο χρονικό διάστημα, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καθώς και να πάρουν οι Τουρκοκύπριοι τη θέση τους διεθνώς.

Επίσης, αναφέρεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Τ/κ πρέπει να στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στη βάση της πολιτικής ισότητας. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην σχέση που στηρίζεται στη λογική του εντολοδόχου και του διατεταγμένου. Οι Τ/κ διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, δυνατότητες και ικανότητες, προκειμένου να διοικούν μόνοι τους, τους δικούς τους θεσμούς και οργανισμούς, σημειώνεται.

Λόγω του συλλαλητηρίου στα κατεχόμενα σήμερα δεν λειτουργούσαν ολόκληρο το πρωί οι ''κρατικές και ημικρατικές'' υπηρεσίες, τα "κρατικά" και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα σχολεία και η λεγόμενη βουλή.

Η παρουσία της λεγόμενης αστυνομίας ήταν διακριτική ενώ όταν εθεάθη ο ''αστυνομικός διευθυντής'' της κατεχόμενης Λευκωσίας Περβίν Γκιουρλέρ στην οροφή μιας πολυκατοικίας, στην πλατεία Ινονού, το πλήθος άρχισε να τον χαιρετά σφυρίζοντας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία που έδωσε το συγκρότημα ''Αριστερό κλειδί''.

sigmalive.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!