1,5 εκ. άνθρωποι ζουν σε μολυσμένες ζώνες από το Τσερνόμπιλ .

Περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε 4.000 περιοχές με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας από την τραγωδία στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ το 1986 στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

"Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε ζώνες με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε περισσσότερες από 4.000 περιοχές", αναφέρει η έκθεση όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

Τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος έχουν επιτρέψει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε πολλές από τις μολυσμένες περιοχές, αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, προσθέτοντας ότι παλαιότερα 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε 7.500 περιοχές με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

"Η λήψη μέτρων καθαρισμού επέτρεψε την επανεκμετάλλευση περισσότερων από 840.000 στρεμμάτων μολυσμένη γης", σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ρωσικού υπουργείου.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2000, όμως η ραγισμένη σαρκοφάγος του που καλύπτει περίπου 200 τόνους ραδιενεργού μάγματος αποτελεί μία "απειλή για την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ευρώπη", όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο αντιδραστήρας Νο 4 του Τσερνόμπιλ είχε εκραγεί στις 26 Απριλίου του 1986 προκαλώντας τη χειρότερη καταστροφή στον κόσμο από εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς στην ιστορία.

www.i-reportergr.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!