Το «φάντασμα» του Τιτανικού ζει στον Αρκτικό Ωκεανό

Η ταχεία τήξη των πάγων δημιουργεί κινδύνους στη ναυσιπλοΐα του Αρκτικού Ωκεανού, που παλαιότερα ονομαζόταν Βόρειος Παγωμένος.

Μεγάλα κομμάτια από παγόβουνα «κολυμπούν» στα παγωμένα νερά του Ωκεανού, απειλώντας με σοβαρούς κινδύνους, ανάλογους του «Τιτανικού», τα παραπλέοντα καράβια.Στην ειδική διάσκεψη που οργανώθηκε στο Τρόμσο της Νορβηγίας -όπου εξετάσθηκε η αλληλεπίδραση του παγετού, του ωκεανού και της ατμόσφαιρας και αξιολογήθηκαν τα οικοσυστήματα των ψαριών και της αλιείας, οι κοινωνικοοικονομικές προοπτικές της περιοχής και τα προβλήματα των πληθυσμών της περιοχή - επισημάνθηκε σχετικά ότι οι κλιματικές αλλαγές εκδηλώνονται με ταχείς ρυθμούς και «το γεγονός πως δεν υπήρξε ακόμη κάποιο ναυάγιο, δεν πρέπει να αποδοθεί σε ναυτικές δεξιότητες, αλλά σε καθαρή τύχη», όπως είπε σε ομιλία του Αμερικανός ωκεανογράφος.

Η μεταστροφή της εικόνας της περιοχής, εξάλλου, θα έχει θετικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο -καθώς διελεύσεις που ως τώρα ήταν αδύνατες, τώρα θα είναι εφικτές, διευκολύνοντας τις θαλάσσιες μεταφορές. Ο Βερίγγειος Πορθμός (αναφέρεται χαρακτηριστικά) θα γίνει «πολυσύχναστο» σημείο διέλευσης και, άρα, χρειάζεται να ρυθμιστεί το πλαίσιο ναυσιπλοΐας.

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε σχετικά ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών, Γιόνας Στέρε, «απαιτείται ένας νέος δεσμευτικός Πολικός Κώδικας», που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ναυπηγικές προδιαγραφές, προκειμένου τα πλοία να αντιστέκονται καλύτερα στην πρόσκρουση με παγόβουνα, να έχουν πιο σύγχρονο εξοπλισμό και να ακολουθούν τους κατάλληλους νόμους ναυσιπλοΐας.

Μέλη του Αρκτικού Συμβουλίου είναι: η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Δανία.

PROTO THEMA


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!