Η πείνα και τα τρόφιμα

Βρετανική έρευνα σχετικά με την παγκόσμια επάρκεια των τροφίμων προειδοποιεί ότι το παρόν σύστημα θα αποτύχει στο να καταπολεμήσει την παγκόσμια πείνα και ζητά την άμεση δράση για ριζική αλλαγή του.

Η έρευνα για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας, που ανατέθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση είναι η πρώτη μεγάλη μελέτη που θέτει τόσο μεγάλους φόβους για το ζήτημα. Επισημαίνει ότι το σύστημα παραγωγής τροφίμων θα πρέπει άμεσα να αλλάξει, όχι μόνο προς τη μεγαλύτερη αλλά και προς την σταθερότερη παραγωγή. Στη μελέτη δύο ετών συμμετείχαν 400 ειδικοί από 35 χώρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης, καθηγητή Σερ Τζον Μπέντιγκτον, η μελέτη παράσχει αδιάσειστα στοιχεία για το ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν άμεσα.

Ο Μπέντινγκτον ήταν αυτός που ανέθεσε την έρευνα και από τους πρώτους που προειδοποίησαν για "μια τέλεια καταιγίδα" της αύξησης του πληθυσμού, της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης των πόρων για παραγωγή των τροφίμων.

"Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για λήψη δύσκολων πολιτικών αποφάσεων", αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας.

"Ωστόσο 925 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα και ίσως ακόμη ένα δισεκατομμύριο υποφέρει από έλλειψη θρεπτικών συστατικών στοιχείων. Η αποστολή είναι δύσκολη, διότι το σύστημα δουλεύει για την πλειοψηφία των ανθρώπων αλλά όσοι κινδυνεύουν επηρεάζονται ελάχιστα από τις αποφάσεις".

Ο Μπέντινγκτον δίνει έμφαση σε αλλαγές στη γεωργία για να εξασφαλιστεί ότι η αυξανόμενη αναζήτηση αποδόσεων δε θα γίνει σε βάρος της βιωσιμότητας και θα δοθούν κίνητρα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού.

Προτείνει επίσης να μειωθούν οι καλλιέργειες που απαιτούν πολλές πηγές για την παραγωγή, οι καλλιέργειες εντάσεως πρώτων υλών, καθώς και να ελαχιστοποιηθούν τα απόβλητα στην παραγωγή τροφίμων.

"Γνωρίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια ο πληθυσμός θα αυξηθεί σε περίπου 8,3 δισ. ανθρώπους", δήλωσε στο BBC News ο Μπέντιγκτον, προσθέτοντας: "Γνωρίζουμε ότι η αστικοποίηση θα αυξηθεί και ότι περίπου το 65-70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερο ευημερής και ότι η ζήτηση για τα βασικά αγαθά –φαγητό, νερό και ενέργεια – θα αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ευημερία, ενώ ταυτόχρονα θα αυξάνεται και ο πληθυσμός".

Ο ίδιος προειδοποίησε: "Έχουμε 20 χρόνια για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ζήτηση 40% υψηλότερη στο φαγητό, 30% υψηλότερο στο διαθέσιμο φρέσκο νερό και 50% μεγαλύτερη στην ενέργεια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε 20 ή 10 χρόνια. Αυτό είναι πραγματικά επείγον".

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!