Πρόταση για «γλωσσική διχοτόμηση» καταθέτει στη Γενεύη ο Έρογλου

Με πρόταση «βελγικού μοντέλου» θα πάει η τουρκική πλευρά στην τριμερή συνάντηση στη Γενεύη, αναφέρει σε δημοσίευμα της το Σάββατο, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γιενί Σαφάκ», επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, θα προτείνει αντί την εθνοτική, τη «γλωσσική διχοτόμηση». Με βάση την πρόταση, «δεν θα μπορούν να εγκαθίστανται στην τουρκική πλευρά όσοι δεν γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα και στην ελληνική όσοι δεν γνωρίζουν την ελληνική».

 

Θα εξαιρούνται όμως όσοι είναι άνω των 65 ετών, καθώς επίσης και η Λευκωσία, όπου εκεί «το καθεστώς θα είναι όμοιο με αυτό των Βρυξελλών και θα υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες, η τουρκική και η ελληνική». Η εφημερίδα επικαλείται επίσης δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις» για να αναφέρει ότι η τουρκική δέσμη προτάσεων «προβλέπει κυριαρχία για κάθε ένα από τα ιδρυτικά κράτη», ενώ «διευρύνονται τα δικαιώματα των εγγυητριών χωρών και προτείνεται, να εγγυώνται οι εγγυήτριες χώρες την εδαφική ακεραιότητα και των ιδρυτικών κρατών».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!