Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών και στη Αλγερία

Τουλάχιστον 42 είναι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε αλγερινούς υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο Αλγέρι και την αστυνομία, ανακοίνωσε η αντιπολίτευση.

Η διαδήλωση, που είχε απαγορευτεί από τις αρχές, διοργανώθηκε περίπου μία εβδομάδα μετά από το κύμα διαδηλώσεων στη γειτονική Τυνησία που οδήγησε στην απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Μπεν Άλι και προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

Ο επικεφαλής του κόμματος RCD, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αξιωματούχοι του κόμματος περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής όταν επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, που στεγάζει το αρχηγείο του κόμματος, για να συμμετάσχουν στην πορεία.

«Μας εμπόδισαν να πραγματοποιήσουμε πορεία με έναν εντυπωσιακό μηχανισμό ασφαλείας. Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους του Αλγερίου».

Μετά τα επεισόδια με την αστυνομία, μία μικρή ομάδα υποστηρικτών του RCD παρέμεινε έξω από το αρχηγείο του κόμματος φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι αρχές είναι δολοφόνοι» και «Μία ελεύθερη και δημοκρατική Αλγερία».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

theinsider.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!