Νέος κύκλος βίας και αιματοχυσίας άνοιξε στην Αλβανία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα Τίρανα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Στις διαδηλώσεις, έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έπαιρναν μέρος οπαδοί της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά, και πρόωρες εκλογές.

Στις ταραχές τραυματίστηκαν 22 πολίτες και τουλάχιστον 17 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πετούσαν πέτρες και ομπρέλες στην αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις στις διαδηλώσεις πήραν μέρος 20.000 άτομα.

Η αλβανική αντιπολίτευση αντέδρασε στη δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, καθώς σε αυτό «πρωταγωνιστούσε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Μέτα παραιτήθηκε.

Ωστόσο αυτό δεν αποκατέστησε την ηρεμία καθώς η αντιπολίτευση δεν δέχτηκε ποτέ και το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, το 2009, στις οποίες πιστεύει ότι έγινε νοθεία, υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα.

Ο Σαλί Μπερίσα είχε κερδίσει τις εκλογές με μικρή διαφορά.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!