Ο Μπιν Λάντεν απειλεί τη Γαλλία

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δηλώνει σε ηχογραφημένο μήνυμά του ότι η απελευθέρωση των γάλλων ομήρων που κρατούνται στο Αφγανιστάν, εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατιωτών της Γαλλίας από τη χώρα και προειδοποίησε ότι οι θέσεις του Σαρκοζί "θα κοστίσουν ακριβά" στη Γαλλία.

Η φωνή που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν δηλώνει επίσης στο ηχογραφημένο μήνυμα, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ-Τζαζίρα, ότι η Γαλλία θα πληρώσει ακριβά την πολιτική της στο Αφγανιστάν και αλλού.

"Σας επαναλαμβάνουμε το ίδιο μήνυμα: η απελευθέρωση των (γάλλων) κρατουμένων από τα χέρια των αδελφών μας εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατιωτών σας από τη χώρα μας", υπογραμμίζει.

Απευθυνόμενος στο γαλλικό λαό, ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα προσθέτει: "Η άρνηση του προέδρου σας να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθεί πιστά την Αμερική και η άρνηση αυτή είναι ένα πράσινο φως για να σκοτώσουμε τους (γάλλους) κρατουμένους (...), αλλά δεν θα το κάνουμε τη στιγμή που βολεύει αυτόν".

Αυτή η θέση του Σαρκοζί "θα του κοστίσει και θα σας κοστίσει ακριβά σε διάφορα μέτωπα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Γαλλίας".

Δύο γάλλοι δημοσιογράφοι και τρεις αφγανοί συνοδοί τους απήχθησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2009 σε απόσταση περίπου 60 χλμ. ανατολικά της Καμπούλ, στην ασταθή και ορεινή επαρχία Καπίσα.

"Αποφασισμένο" να συνεχίσει το Παρίσι

Η Γαλλία είναι "αποφασισμένη" να συνεχίσει την αποστολή της στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

"Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δράση μας υπέρ του αφγανικού λαού μαζί με τους συμμάχους μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό, διευκρινίζοντας πως η ηχογράφηση των δηλώσεων του αρχηγού της Αλ-Κάιντα που μεταδόθηκαν "εξετάζεται για να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά της".

"Η Γαλλία είναι στο πλευρό των συμμάχων της κατόπιν αιτήματος του ΟΗΕ για να βοηθήσει τον αφγανικό λαό. Σκέπτομαι τους δύο ομήρους μας στο Αφγανιστάν και εργαζόμαστε καθημερινά για την απελευθέρωσή τους", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό-Μαρί.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!