Διαστημική σαβούρα απειλεί τη γη ! Υπερσύγχρονα ραντάρ παρακολουθούν την τροχιά της

Δεν είναι κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια πραγματικότητα, που κάθε μέρα που περνάει μετατρέπεται σε κακό όνειρο. Μιλάμε για χιλιάδες μικρά η μεγαλύτερα σκουπίδια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ τους, μπορεί και να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ήδη το θέμα έχει απασχολήσει τη NASA από το 1960, και τώρα ανέθεσε στην εταιρία Lockheed Martin, να κατασκευάσει ένα υπέρ-ραντάρ που θα παρακολουθεί 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο τη διαστημική σαβούρα. Η L.M αναμένεται να το παραδώσει το ραντάρ το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπέρ-ραντάρ θα στηρίζεται σε ένα δίκτυο επίγειων ραντάρ που το καθένα θα επιτηρεί τι γίνεται στο ουράνιο στερέωμα. Οι πληροφορίες θα αποστέλλονται στα κεντρικά και εκεί ένας κεντρικός υπολογιστής θα αξιολογεί την τροχιά του κάθε σκουπιδιού ξεχωριστά, θα ονοματίζει το κάθε σκουπίδι εξακριβώνοντας το βάρος και το μέγεθος του και θα προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των σκουπιδιών. Οι επιστήμονες της Lockheed Martin, τονίζουν ότι η πορεία του κάθε τεμαχίου, του κάθε διαστημικού απόβλητου, θα καταγράφεται με ακρίβεια μέτρων.

Το νέο ραντάρ θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον με την ονομασία AFS (air force space) ή VHF FENCE. Το όνομα που τού έδωσε η Lockheed, είναι "Διαστημικός Φράχτης" (space fence). Εμπειρογνώμονες της NASA, αφήνουν να εννοηθεί πως το ραντάρ θα έχει τη δυνατότητα να προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση κάποιου κομήτη ή μετεωρίτη με τη γή, σενάριο πού όλοι θέλουν να μην υπάρξει ποτέ.

Στο βίντεο που ακολουθεί η L.M, μας δίνει να καταλάβουμε σκηνοθετημένα τη λειτουργία του νέου της ραντάρ

                                                                                       

 

 

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!