Πόλεμος πορισμάτων μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας για τη συντριβή του προεδρικού Tupolev

Βαρσοβία Ρωσική «συνυπαιτιότητα» στη συντριβή του Tupolev που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο και πλήθος κυβερνητικών αξιωματούχων βλέπει η πολωνική έκθεση για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, υποστηρίζοντας πως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν ενημέρωσαν έγκαιρα το πλήρωμα για την απόκλιση στην πορεία του.

Το πόρισμα αποτελεί αντεπίθεση της Βαρσοβίας στην αντίστοιχη ρωσική έκθεση της προηγούμενης εβδομάδας, που έριχνε όλο το βάρος της ευθύνης στην πολωνική πλευρά. Η ρωσική έκθεση είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Πολωνία, με τον αδερφό του Καζίνκσι να την χαρακτηρίζει «αστείο».

Το δυστύχημα έγινε στις 10 Απριλίου, όταν το προεδρικό αεροσκάφος προσπαθούσε να προσγειωθεί στο Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Κατά γενική παραδοχή, κεντρική αιτία της συντριβής ήταν η απόφαση του πιλότου να προσγειώσει το Tupolev υπό αυτές τις συνθήκες. Οι πολωνικές αρχές όμως αντέδρασαν στη ρωσική έκθεση που έριχνε το σύνολο της ευθύνης στο πλήρωμα, αντιτείνοντας πως μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι ελεγκτές του ρωσικού πύργου ελέγχου. Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι ρόλο έπαιξε και ο ελλιπής εξοπλισμός του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το πολωνικό πόρισμα, οι ελεγκτές επιβεβαίωναν τον πιλότο πως βρίσκεται σε σωστή πορεία ενώ ουσιαστικά πετούσε 70 μέτρα χαμηλότερα από την προβλεπόμενη θέση για προσγείωση. Δευτερόλεπτα μάλιστα πριν τη συντριβή, το αεροσκάφος πετούσε 80 μέτρα χαμηλότερα.

Η πολωνική ομάδα που συνέταξε το πόρισμα παρουσίασε μέρη της συνομιλίας μεταξύ του πύργου και του αεροσκάφους. Αντιδρώντας, οι ρωσικές αρχές ανέφεραν πως θα δώσουν το σύνολο των διαλόγων στη δημοσιότητα «με στόχο την αντικειμενική πληροφόρηση της διεθνούς κοινότητας» για τη συντριβή.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!