Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο

Ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο κατέλαβαν Σομαλοί πειρατές σε απόσταση περίπου 500 μιλίων νοτιοδυτικά του Ομάν, απελευθερώνοντας ένα άλλο ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο που κρατούσαν από τον Ιούλιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αντιπειρατική δύναμη κρούσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Το MV Eagle δέχθηκε επίθεση και κατελήφθη από πειρατές που επέβαιναν σε ένα ταχύπλοο και άνοιξαν πυρ με μικρά όπλα και μια αυτοπροωθούμενη βομβίδα πριν ανέβουν στο σκάφος", αναφέρει στον ιστότοπό της η δύναμη Navfor της ΕΕ.

Το 52.163 τόνων εμπορικό σκάφος και το πλήρωμά του, που αποτελείται από 24 Φιλιππινέζους, κατευθυνόταν προς την Ινδία από την Ιορδανία όταν κατελήφθη νωρίς σήμερα, ανακοίνωσε η ναυτική δύναμη.

Εξάλλου η Navfor της ΕΕ ανακοίνωσε πως πειρατές απελευθέρωσαν χθες Κυριακή το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών MV Motivator υπό σημαία των νησιών Μάρσαλ και ελληνικής πλοιοκτησίας,, και τους 18 Φιλιππινέζους που αποτελούσαν το πλήρωμά του. Η Navfor πρόσθεσε ότι οι έλληνες πλοιοκτήτες του δεξαμενοπλοίου των 13.065 τόνων πιστεύουν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά.

Ένας πειρατής που είπε ότι ονομάζεται Φάραχ είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι καταβλήθηκαν λύτρα για το MV Motivator. Δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί η πληροφορία.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!