Υπέρ της Ελλάδας για το Δίστομο και γερμανοί δικηγόροι

Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση της σφαγής του Διστόμου, τάσσεται η "AK Distomo" (Arbeitkreis Distomo), "ομάδα εργασίας για το Δίστομο", που αποτελείται, κατά κύριο λόγο, από Γερμανούς δικηγόρους, με έδρα το Αμβούργο.

Η "AK Distomo", με δράση υπέρ της εν γένει καταβολής αποζημιώσεων στα θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων, εκφράζει την πλήρη κατανόησή της για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να παρέμβει η Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για το Δίστομο". "Χαιρετίζουμε με ειλικρίνεια αυτό το βήμα", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

"Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο, μπορεί να διασφαλιστεί η συμμετοχή των πραγματικά πληγέντων στις διαδικασίες ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ). Τώρα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φέρει εις πέρας το δημοκρατικό καθήκον, να δώσει στα θύματα του Διστόμου την ευκαιρία να ακουστούν στο δικαστήριο. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τη γερμανική επίγνωση των 'ιδιαίτερων δεινών' ή της 'ευθύνης για την ιστορία' [...] Αλλά αφορά τις νομικές υποχρεώσεις στα θύματα".

Η "AK Distomo" υπογραμμίζει ότι "τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει να τεθούν εκτός νόμου" και προσθέτει: "οι δράστες πρέπει να διωχθούν και τα θύματα να αποζημιωθούν. Αυτές οι υποχρεώσεις πρέπει να διασφαλιστούν με νομικά μέσα. Η κοινωνία των κρατών δεν πρέπει να είναι άτρωτη σε σχέση με τέτοιου είδους εγκλήματα. Κάποιος που δεν θέλει να μιλήσει για πόλεμο και εγκλήματα πολέμου προστατεύει τους δράστες και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη. Αυτό ισχύει για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και επιπρόσθετα και για σήμερα".

Η "ομάδα εργασίας Δίστομο" αναφέρει ακόμη πως "σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, θα συζητήσουμε με τους επιζήσαντες της σφαγής των SS και τους συγγενείς τους για το πώς θα μπορούσαν να επιτευχθούν οι αποζημιώσεις από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως νόμιμης διαδόχου του γερμανικού Ράιχ, και θα αγωνιστούμε γι' αυτό".

Η "AK Distomo" εκφράζει, επίσης, την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στο Δίστομο, τον ερχόμενο Ιούνιο και επαναλαμβάνει τα πάγια αιτήματά της για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τη σφαγή του Διστόμου, απόσυρση της προσφυγής της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και άμεση αποζημίωση όλων των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, από τη γερμανική κυβέρνηση.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!