Ο ήλιος ανέτειλλε δύο ημέρες νωρίτερα στην Γροιλανδία

Ο ήλιος πάνω από τη Γροιλανδία έκανε την εμφάνιση του δύο ημέρες νωρίτερα, δημιουργώντας τεράστιες απορίες στους επιστήμονες και πυροδοτώντας φόβους ότι οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν πιο γρήγορα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.


Οι ειδικοί λένε ότι ο ήλιος ανέτειλε νωρίτερα πάνω απο τις αρκτικές περιοχές και ειδκά στην δυτική πόλη της Αρκτικής, την Ilulissat, λήγοντας το σκότος του χειμώνα για φέτος.
Αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία το φώς εμφάνιστηκε περίπου στις 13:00 τοπική ώρα τις Τρίτη - 48 ώρες νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία της 13ης Ιανουαρίου.
Η μυστηριώδης ανατολή έχει προκαλέσει σύγχυση τους επιστήμονες, αν και θεωρούν ως πιο πιθανή εξήγηση το λιώσιμο των πάγων επιτρέποντας στο φως του ήλιου για να το διαπεράσει νωρίτερα.
Ο Thomas Posch, του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, δήλωσε ότι μια τοπική αλλαγή του ορίζοντα ήταν «σαφώς η πιο προφανής εξήγηση».
Επίσης αναφερε ότι το ύψος του πάγο, είναι η αιτία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ο ήλιος εμφανίστηκε νωρίτερα.
Αυτή η θεωρία, με βάση τη σταδιακή μείωση του στρώματος πάγου της Γροιλανδίας, υποστηρίζεται και από την πρόσφατη μελέτη του κλίματος.
Μια έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Μετεωρολογίας δείχνει ότι οι θερμοκρασίες της Γροιλανδίας έχουν αυξηθεί περίπου 3C άνω του μέσου όρου κατά το τελευταίο έτος.
Επίσης, επισήμανε ότι ο Δεκέμβριος ήταν πολύ θερμότερος από ό, τι συνήθως, με βροχοπτώσεις αντί χιονιού που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Kuujjuaq.
Ακόμη και έχει προβλεφθεί η έγκαιρη εμφάνιση του ήλιου θα μπορούσε να υπάρχει μια αστρονομική εξήγηση.
Ο Wolfgang Lenhardt, διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής στο Κεντρικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας στη Βιέννη, δεν υποστηρίζει αυτή τη θεωρία αφου όπως τονίζει «Ο αστερισμός των αστεριών δεν έχει αλλάξει. Αν αυτό είχε συμβεί, θα είχε υπάρξει κατακραυγή σε όλο τον κόσμο.
«Τα δεδομένα του άξονα της Γης και της περιστροφής της παρακολουθούνται συνεχώς και προσεκτικά και θα το γνωρίζαμε αν αυτό είχε συμβεί."

http://www.7news.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!