Ζωντανός ο εφιάλτης στην Αυστραλία

Συνεχίζονται στην Αυστραλία οι καταστροφικές πλημμύρες.

Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά του Νότου, που επλήγη πριν από δύο χρόνια από πυρκαγιές, και παρουσιάζει λόγω των βροχών ταχεία αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Περισσότερες από 30 πόλεις στη νοτιοανατολική Αυστραλία επλήγησαν σήμερα από τις πλημμύρες.

Στην πολιτεία Βικτόρια 13.000 κατοικίες πλημμύρισαν, 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και σχεδόν σε 80 πόλεις καταγράφεται μια πρωτοφανής άνοδος της στάθμης του νερού.

Στη Μελβούρνη 8.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα με τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχοπτώσεις να σαρώνουν την πόλη. Παρόμοια προβλήματα έχουν και ορισμένες πόλεις στη Νέα Νότια Ουαλία.

«Πρόκειται για καταστροφή. Δεν έχει μείνει ούτε ένα σπίτι χαμηλά στην πόλη που να μην έχει πλημμυρίσει», δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Το νησί της Τασμανίας στη νότια Αυστραλία αντιμετωπίζει το ίδιο φαινόμενο, με τις γέφυρες να έχουν καταστραφεί από τους χειμάρρους νερού και εκατοντάδες κάτοικοι να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Η πρωθυπουργός 'Αννα Μπλάι συναντήθηκε σήμερα με κατοίκους ενός προαστίου του Μπρισμπέιν που υπέστη μεγάλες καταστροφές και τα ερείπια ακόμη σχηματίζουν βουνά στα πεζοδρόμια.

«Τουλάχιστον 28.000 σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και 3,1 εκατομμύρια κάτοικοι στο Κουίνσλαντ επλήγησαν», δήλωσε ο πολιτειακός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γουέιν Σουάν που συνόδευε την πρωθυπουργό.

Μια επιφάνεια 500.000 τ.χλμ., δηλαδή το αντίστοιχο της επιφάνειας της Ισπανίας, επλήγη από τη φυσική καταστροφή, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων προειδοποίησαν σήμερα για τους κινδύνους λοιμώξεων για δεκάδες χιλιάδες από τους πληγέντες που περπατούν εδώ και μέρες μέσα σε μια λάσπη-βούρκο, ενώ η θερμοκρασία στο Μπρισμπέιν κυμαίνεται στους 28 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της καταστροφής τελέστηκε σήμερα στην πολιτεία Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία, που επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 40 χρόνων.

Οι κάτοικοι στο Κουίνσλαντ και σε όλη την Αυστραλία παρέστησαν στις θρησκευτικές λειτουργίες για τη μνήμη των νεκρών. Στην περιοχή, ο αριθμός των θυμάτων από τις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε σήμερα σε 17.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!