Λύθηκε το μυστήριο του “Ιρλανδού Γίγαντα”!

Διακόσια χρόνια μετά το θανάτο του και τα μακάβρια γεγονότα που τον ακολούθησαν, το μυστήριο λύθηκε από τους επιστήμονες.

Ο Τσαρλς Μπερν που γεννήθηκε το 1761 στην Ιρλανδία ήρθε στο Λονδίνο για να αναζητήσει την τύχη του και αμέσως κίνησε το ενδιαφέρον. Ο λόγος ήταν το φοβερό ύψος του που πλησίαζε τα τρία μέτρα. Λέγεται ότι μπορούσε να ανάψει το τσιγάρο του από τις λάμπες του δρόμου που τις έφτανε.

Τον είχε προσεγγίσει ο Βρετανός ανατόμος Τζον Χάντερ που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης χειρουργικής και ήταν μανιώδης συλλέκτης ανατομικών "περιέργων". Ωστόσο ο Μπερν δεν σκόπευε να γίνει πειραματόζωο.

Πριν πεθάνει σε ηλικιά 22 ετών φυματικός και αλκοολικός είχε ζητήσει από τους φίλους του να τον "θάψουν" στη θάλασσα, ώστε να μην γίνει το πτώμα του αντικείμενο μελέτης. Ο δαιμόνιος γιατρός ωστόσο είχε φροντίσει να μεθύσει τους φίλους του για να αντικαταστήσει στο φέρετρο το πτώμα με πέτρες. Έτσι το φέρετρο με τις πέτρες κατέληξε στη θάλασσα και το πτώμα του "Ιρλανδού Γίγαντα" στο εργαστήριο του Χάντερ.

Ο γιατρός έβρασε το πτώμα του Μπερν για 24 ώρες ώστε να διατηρήσει το σκελετό και τον έκρυψε για να τον μελετήσει. Σήμερα η Μάρτα Κόρμπονιτς, καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου έχει την απάντηση για το λόγο που ο Μπερν είχε αυτό το ύψος.

Έστειλε δόντια του για ανάλυση DNA και όπως προκύπτει υπέφερε από σπάνια γενετική μετάλλαξη. Είχε έναν όγκο στην υπόφυση του εγκεφάλου πράγμα που επηρέασε την ανάπτυξη του. Τέτοιοι όγκοι προκαλούν παραμορφώσεις σε χέρια πόδια, δημιουργούν προεξέχων μέτωπο και μεγάλα σαγόνια κ.α. Στον Μπερν ο όγκος στην υπόφυση προκάλεσε μεγαλύτερη εκροή αυξητικής ορμόνης πράγμα που τον οδήγησε σε γιγαντισμό.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!