Σκύλος με λεξιλόγιο 1.022 λέξεων!

Ικανότητα εκμάθησης ανώτερη ακόμα και αυτής των πιθήκων επέδειξε μία σκυλίτσα, η Chaser, που κατάφερε να μάθει και να ξεχωρίζει 1.022 λέξεις, τις οποίες συνδέει με τα αντικείμενα στα οποία αντιστοιχούν.

Μεγαλώνοντας με δύο πανεπιστημιακούς ερευνητές του Κολεγίου στη Νότια Καρολίνα, εξειδικευμένους στη συμπεριφορική ψυχολογία, το Bordrer Collie έγινε κατά μία έννοια το "πειραματόζωό" τους, αφού θέλησαν να διαπιστώσουν εάν η σκυλίτσα τους ήταν σε θέση να αντιληφθεί τη σχέση μεταξύ λέξεων και αντικειμένων.Αυτό που διαπίστωσαν οι ιδιοκτήτες της, ήταν ότι η Chaser επέδειξε ικανότητα αντίστοιχη των ειδών που, "προ Chaser εποχής" θεωρούνταν καλύτερα από τους σκύλους στον τοµέα αυτό,όπως οι ανθρωπόµορφοι πίθηκοι και οι παπαγάλοι.

Πράγµατι, η σκυλίτσα κατάφερε να διακρίνει τη µορφή αντικειµένων και έδειξε πως έχει ένα σύστηµα αποµνηµόνευσης, ώστε να συνδέει ένα ηχητικό µε ένα οπτικό ερέθισµα, διαθέτοντας "αρκετές ικανότητες για να κατανοεί την ανθρώπινη γλώσσα".

Σημειωτέον, ότι οι 1.022 λέξεις ήταν το "ταβάνι" που πρόλαβε να φτάσει η Chaser, προτού "κουραστούν" οι εκπαιδευτές της.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να διαπιστώσουν αν κι άλλες ράτσες σκύλων είναι σε θέση να µαθαίνουν όπως η Chaser.

Προς το παρόν, η ικανότητά της να αντιλαμβάνεται και να ξεχωρίζει τη σημασία των λέξεων είναι άλλη µια απόδειξη, ότι η ικανότητα να µαθαίνεις και να θυµάσαι δεν ανήκει αποκλειστικά στο ανθρώπινο είδος

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!