ΗΠΑ: «Χαλάρωση» των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για την Κούβα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να χαλαρώσει περαιτέρω, "εντός εβδομάδων", τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει στο πλαίσιο του αμερικάνικου εμπάργκο στην Κούβα, προκειμένου να πραγματοποιούνται περισσότερα ταξίδια στη νήσο από εκκλησιαστικές και φοιτητικές οργανώσεις και παράλληλα να μπορούν να αποστέλλονται στη χώρα αυτή περισσότερα εμβάσματα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

Η νέα πολιτική που ο Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να εφαρμόσει δεν αποτελεί παρά μερική μόνο άρση των απαγορεύσεων όσον αφορά τα ταξίδια στην Κούβα.

Στόχο έχει να αναπτυχθούν "σχέσεις μεταξύ ανθρώπων" μέσω περισσότερων ανταλλαγών σε ακαδημαϊκά, πολιτισμικά και θρησκευτικά θέματα, να "προσεγγιστεί ο λαός της Κούβας", καθώς και να "υποστηριχθεί" όσον αφορά "στη βούλησή του να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον της χώρας του".

Με αυτά τα μέτρα ακυρώνονται οι αυστηρότερες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Μπους, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να απομονώσει περαιτέρω την Κούβα. Ο Ομπάμα είχε αμβλύνει για πρώτη φορά τους περιορισμούς τον Απρίλιο του 2009.

Η νέα πολιτική προβλέπει ότι αμερικανοί πολίτες θα μπορούν να στέλνουν υπό μορφή εμβασμάτων έως και 2.000 δολάρια σε μεμονωμένους πολίτες της Κούβας- εξαιρουμένων ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού και του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα σχεδιαζόταν να εφαρμοστούν το 2010, όμως η εξαγγελία τους καθυστέρησε διότι η κυβέρνηση Ομπάμα φοβόταν ότι εάν τα ανακοίνωνε πριν τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο θα χρησιμοποιούνταν από τους Ρεπουμπλικάνους για να αποσπάσουν ψήφους από τους Δημοκρατικούς αντιπάλους τους, ειδικά στη Φλόριντα, όπου η κοινότητα των αντικαστρικών Κουβανοαμερικανών είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

nooz.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!