Προς αγιοποίηση ο Παύλος Ιωάννης ο Β'

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πάπα Παύλου Ιωάννη ο Β', ο διάδοχος του Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, προχωρά τις διαδικασίες οσιοποίησης του προκατόχου του.

Ο ποντίφικας πρόκειται να αποδεχθεί την εισήγηση του αρμόδιου για τις αγιοποιήσεις αξιωματούχου τουΒατικανού, καρδινάλιου Άντζελο Αμάτο, ο οποίος θα του παρουσιάσει αποδείξεις πως ο Ιωάννης Παύλος ο Β' πραγματοποίησε ένα θαύμα, θεραπεύοντας  μια καλόγρια που έπασχε από την νόσο του Πάρκινσον και προσευχήθηκε σε αυτόν, και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει όσιος.Είχε προηγηθεί, η «προέγκριση» της οσιοποίησης από ειδική επιτροπή καρδιναλίων και επισκόπων.

Ως γνωστόν, ένα θαύμα αρκεί για να γίνει κανείς όσιος, ενώ για την αγιοποίηση απαιτούνται τουλάχιστον δύο. Να σημειωθεί εδώ πως ο Βενέδικτος κατήργησε το 2005, έναν μόλις μήνα μετά τον θάνατο τουΙωάννη Παύλου, τους πανάρχαιους εκκλησιαστικούς κανόνες που απαιτούσαν την παρέλευση τουλάχιστον πέντε χρόνων από τον θάνατο ενός υποψηφίου, πριν την έναρξη της διαδικασίας αγιοποίησης του.

Για την ιστορία, το θαύμα του Ιωάννη Παύλου πραγματοποιήθηκε μετά θάνατον-  για την ακρίβεια, δύο μήνες μετά την κηδεία του, όταν η πάσχουσα καλόγρια και οι άλλες μοναχές προσευχήθηκαν στην μνήμη του.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!