Το τέλος είναι κοντά;

Απαισιόδοξοι οι ερευνητές για το μέλλον του πλανήτη Εικόνες από ταινίες του Χόλυγουντ θα ζήσει ο πλανήτης τις επόμενες δεκαετίες, προβλέπουν οι επιστήμονες, ακόμη κι αν οι άνθρωποι σταματήσουν σήμερα κιόλας κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Calgary και το κέντρο της κλίματος του Περιβάλλοντος του Καναδά στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας, παράκτιες περιοχές θα πλημμυρίσουν και η μάζα της γης θα συρρικνωθεί, καθώς η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον τέσσερα μέτρα.

Το 30% των περιοχών της Βόρειας Αφρικής θα πληγούν από ξηρασία, ενώ λόγω της υπερθέρμανσης των ωκεανών είναι πιθανό ότι θα καταρρεύσει μεγάλο στρώμα πάγου στη Δυτική Ανταρκτική.

«Μείναμε κάπως έκπληκτοι από το αποτέλεσμα. Ακόμη και αν αλλάξουμε συμπεριφορά και αλλάξει η κοινωνία μας εντελώς τα σενάρια είναι πολύ πεσιμιστικά. Νιώθω ηττοπάθεια», δήλωσε ο Σον Μάρσαλ, καθηγητής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, που κατέχει την Έδρα της Έρευνας του Καναδά για τις Κλιματολογικές Αλλαγές.
Η ομάδα χρησιμοποίησε υπολογιστή προσομοίωσης για να μελετήσει πώς ο κόσμος θα αλλάξει από το έτος 3000, ακόμη κι αν μηδενιστούν οι εκπομπές αερίων. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Nature Geoscience.

«Το βόρειο ημισφαίριο αντιδρά καλύτερα από το νότιο στο μοντέλο υποθετικής αλλαγής του κλίματος τελικά αντιστρεφόμενο εντός 1000 ετών, τουλάχιστον όσον αφορά στον Καναδά. Ο Καναδάς και η Ρωσία θα έχουν τις λιγότερες ζημίες αφού η θερμοκρασία θα ανέβει περί τους πέντε βαθμούς, ενώ η συνεχιζόμενη ζέστη στην Αφρική θα δημιουργήσει ελλείψεις σε τρόφιμα», αναφέρουν.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εκπομπές ρύπων δεν θα σταματήσουν στο άμεσο μέλλον, οι ερευνητές καταγράφουν τι θα συμβεί εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τα σημερινά δεδομένα.

«Εάν μηδενίσουμε τις εκπομπές ρύπων αυτή τη στιγμή, ο πάγος στη θάλασσα της Αρκτικής θα χειροτερεύσει για άλλα 10 ή 20 χρόνια αλλά θα επανέλθει το 2100 στα συνήθη επίπεδα. Εάν συνεχίσουμε τις συνήθεις εκπομπές, ο θαλάσσιος πάγος στην Αρκτική θα αφανιστεί εντελώς».

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!