Κάπνισμα τέλος στην Ελλάδα το 2231!

Τα επόμενα 50 χρόνια δε θα υπάρχουν πλέον καπνιστές στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της... χρηματοοικονομικής εταιρείας Citigroup. Στην Ελλάδα όμως, το "κόψιμο" του τσιγάρου φαίνεται ότι θα "πάρει" λίγο παραπάνω, αφού υπολογίζεται ότι οι Έλληνες δε θα έχουν εγκαταλείψει την αγαπημένη τους συνήθεια πριν το... 2231!

Σήμερα, υπολογίζεται ότι πάνω από ένα δις. άνθρωποι καπνίζουν σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ πάνω από 5.5. τρισεκατομμύρια τσιγάρα καπνίζονται ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Η συνήθεια αυτή ευθύνεται, ωστόσο, και για το θάνατο 5.4 εκατ. ανθρώπων σε όλη την υφήλιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αν η ανοδική τάση του καπνίσματος συνεχιστεί, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα θα έχουμε θρηνήσει πάνω από 1 δις. θανάτους από ενεργητικό κάπνισμα.

Σύμφωνα με έρευνα της Citigroup, ήδη, το ποσοστό των ανθρώπων που συνεχίζουν να καπνίζουν στα δυτικά κράτη, έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και μέσα στις επόμενες δεκαετίες αναμένεται να έχει φτάσει σε μηδενικό βαθμό.

Κάπως έτσι, στη Βρετανία δε θα υπάρχουν καπνιστές το 2040, στην Ισπανία το 2056, στην Ιταλία το 2091, στον Καναδά το 2040, στην Αυστραλία τd 2030, την Ισλανδία το 2033 και τις ΗΠΑ το 2046.

Πάντως, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, στην Ελλάδα, το τέλος του καπνίσματος δεν αναμένεται να έρθει πριν το 2231!

"Αν η τάση αυτή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε μέχρι το 2050 θα μιλάμε για το τέλος των καπνοβιομηχανιών και της αγοράς καπνού", υπογραμμίζει ο Ανταμ Σπίλμαν, αναλυτής σε θέματα καπνοβιομηχανιών στη Citigroup

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!