Ανακάλυψαν πλανήτη παρόμοιο με την Γη..

Τον πρώτο βραχώδη πλανήτη εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος ανακάλυψε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, όπως ανακοίνωσε χθες.

Ο συγκεκριμένος πλανήτης βαφτίστηκε «Κέπλερ 10β», καθώς ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια του ομώνυμου διαστημικού τηλεσκοπίου. Βρίσκεται όμως σε τέτοια απόσταση από το άστρο του συστήματος που δεν του επιτρέπει να είναι κατοικήσιμος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι είναι όμως ο πρώτος από τους....

περίπου 500 πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί από το 1995 που είναι βραχώδης, αφού οι υπόλοιποι είναι πλανήτες αερίων.

Ο Κέπλερ 10β έχει διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της γης και περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με το δικό μας Ήλιο, στον αστερισμό του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 560 ετών φωτός από τη Γη.

«Η ανακάλυψη του Κέπλερ 10β είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση ενός "δίδυμου" με τη Γη πλανήτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάγκλας Χάτζινς, επιστήμονας που συμμετέχει στο πρόγραμμα Κέπλερ.

trelokouneli


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!