Τι ανάγκασε τον άνθρωπο να περπατήσει όρθιος ?

Νέα  έρευνα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, έρχεται να δώσει  απάντηση στο ερώτημα "τι ανάγκασε τον άνθρωπο να περπατήσει όρθιος στα  δυο του πόδια;".

 

Σύμφωνα  με τους επιστήμονες, η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο άνθρωπος  σταμάτησε να περπατάει στα τέσσερα, εξ αιτίας της υπερβολικής ζέστης!
Η  έρευνα που έγινε σε μία περιοχή της Κένυας, που θεωρείται λίκνο της  εξέλιξης του ανθρώπου, έδειξε ότι την εποχή που τα πρώτα ανθρωποειδή  έκαναν την εμφάνισή τουςεπικρατούσαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.
Η "υπόθεση της θερμότητας"
Η  ανακάλυψη αυτή ενίσχυσε τη λεγόμενη "Υπόθεση Θερμότητας", η οποία  υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος σηκώθηκε στα δυο του πόδια και άρχισε να  περπατάει όρθιος εξαιτίας της ζέστης. Πιο συγκεκριμένα, λέει ότι τα  πρώτα ανθρωποειδή συνέχισαν να κινούνται στα τέσσερα άκρα για αρκετό  χρόνο μετά τον διαχωρισμό τους από τους πιθήκους.
Οι  εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες όμως, οι οποίες επικρατούσαν στις  σαβάνες όπου ζούσαν τα πρώτα ανθρωποειδή, έκαναν το έδαφος να καίει,  δυσκολεύοντας την κίνηση! Κάπως έτσι οι πρόγονοι μας αναγκάστηκαν να  σηκωθούν όρθιοι, ώστε να εκτίθεται μικρότερη επιφάνεια του σώματός τους  στο καυτό έδαφος, από ό,τι όταν περπατούσαν στα τέσσερα.Ο όρθιος άνθρωπος (Homo erectus)
Η  πιο παλιά ονομασία του Homo Erectus ήταν "πιθηκάνθρωπος ο άλαλος", αφού  τον 19ο αιώνα τον θωρούσαν σαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ανθρώπου και  πιθήκου. Έζησε πριν από 1.600.000 έως 400.000 χρόνια.
Από  τα πιο γνωστά απολιθώματα Homo erectus είναι αυτά του "Συνανθρώπου του  Πεκίνου" ο οποίος είχε χωρητικότητα εγκεφάλου 1000 cm3 και διέθετε  μάλλον συνείδηση του εαυτού του. Έκανε χρήση της φωτιάς, η οποία στάθηκε  σημαντικός παράγοντας στην πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη του  ανθρώπου.
Η  λογική αξιοποίηση του χεριού του "Ανθρώπου του όρθιου", τον οδήγησε  στην κατασκευή εργαλείων, μια κατεξοχήν ανθρώπινη ιδιότητα που είχε σαν  αποτέλεσμα την αύξηση της εγκεφαλικής χωρητικότητας.
Πηγή: Pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!