Η μεγαλύτερη μετανάστευση ψαριών τα τελευταία 2 εκατ. έτη

Η μεγαλύτερη μετανάστευση θαλάσσιων ειδών που έχει γίνει εδώ και δύο εκατομμύρια έτη φανερώνει πώς κάτι έχει αλλάξει στο θαλάσσιο κόσμο. Κύριος λόγος: οι κλιματικές αλλαγές, όπως κατέδειξε έρευνα 17 επιστημονικά ινστιτούτα δέκα ευρωπαϊκών κρατών.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ήταν μεταξύ των 17επιστημονικών ινστιτούτων δέκα ευρωπαϊκών κρατών που συμμετείχαν στην έρευνα. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία 13 χρόνια.

Εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στον ερευνητικό πρόγραμμαClimate Change and European Marine Ecosystems Researchαναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα που έχει βιώσει το θαλάσσιο σύστημα τα τελευταία δύο εκατομμύρια έτη.

H αύξηση της θερμοκρασίας η οποία υποχρεώνει πολλά είδη να εγκαταλείψουν τις περιοχές που ζουν εδώ και εκατοντάδες ή και εκατομμύρια χρόνια και να μετακινηθούν σε άλλες με φιλικότερες για αυτά συνθήκες αποτελεί την κυριότερη αιτία του ζητήματος αυτού.

Η λίστα των θαλάσσιων ειδών που μεταναστεύουν είναι ευρεία: από φάλαινες μέχρι μονοκύτταρα φύκη είναι τα είδη που μετακινούνται ακόμη και σε άλλους ωκεανούς.

Sos για τη Βαλτική θάλασσα

Αν συνεχιστούν οι κλιματικές αλλαγές με το ρυθμό που ακολουθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σύντομα η Βαλτική θάλασσα θα μετατραπεί σε μια λεκάνη φρέσκου νερού αφού μειώνονται συνεχώς τα επίπεδα αλατότητας. Αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στους πληθυσμούς των θαλάσσιων οργανισμών της περιοχής που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την εντατική αλιεία αλλά και την μόλυνση.

Πηγή: Το Βήμα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!