Οι πέντε περιβαλλοντικές πληγές της Ελλάδας

Οι ανεξέλεγκτες ανθρώπινες δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την αλλαγή του κλίματος, είναι οι βασικές πηγές πίεσης που δέχεται το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, έκθεση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία συνέταξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου η «Real planet» παρουσίασε τις βασικές τάσεις που διαμορφώνουν τη σημερινή εικόνα της χώρας μας.

Τα «καυτά» προβλήματα που ζητούν άμεση λύση:

-Δάση: 4,5 εκατ. στρέμματα χάθηκαν από το 1987, λόγω της επέκτασης της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών, αλλά και των καταστροφικών πυρκαγιών

-Κλίμα: κατά 23% αυξήθηκαν οι εκπομπές ρύπων από το 1990, ποσοστό που, ενώ δεν υπερβαίνει το πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

-ΑΠΕ: 13,4% είναι το ποσοστό διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή. Ο λιγνίτης καταλαμβάνει 47%, το πετρέλαιο 13,57% και το φυσικό αέριο 20,87%.

-Πανίδα: 171 από τα 424 είδη σπονδυλόζωων είναι πιθανόν να εξαφανιστούν στο βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο μέλλον και 29 είδη θηλαστικών βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Σκουπίδια: 82% των απορριμμάτων της Ελλάδας θάβεται, παρόλο που η χώρα μας οφείλει μέχρι το 2020 να ανακυκλώσει το 50% των απορριμμάτων που παράγει.

zougla.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!