Αρχισε ο καθαρισμός του ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η μονάδα απορρύπανσης των μολυσμένων από ραδιενέργεια υδάτων που έχει κατασκευαστεί στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, ύστερα από την επίλυση τεχνικών προβλημάτων

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η μονάδα, που κατασκευάστηκε με τη βοήθεια της γαλλικής εταιρείας Areva και της αμερικανικής Kurion, ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 20.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας), με την επεξεργασία περίπου 100.000 τόνων νερού.

Η λειτουργία της θεωρείται ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση των αντιδραστήρων, την οποία η Tepco ελπίζει ότι θα έχει επιτύχει μέχρι τον Ιανουάριο.

Μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στα κτήρια των αντιδραστήρων του Φουκουσίμα Νταϊίτσι έχουν συσσωρευτεί περίπου 100.000 τόνοι ραδιενεργού νερού. Τα ραδιενεργά απόβλητα εμποδίζουν τους εργάτες να μπουν στις εγκαταστάσεις για να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης του πυρηνικού καυσίμου.

Η μονάδα απορρύπανσης θα μπορεί να καθαρίζει 50 τόνους νερού την ώρα, δηλαδή 1.200 τόνους ημερησίως, μειώνοντας τη ραδιενέργεια κατά 1.000-10.000 φορές.

Η Tepco κατάφερε να σταματήσει την τήξη των πυρηνικών καυσίμων καταβρέχοντας τους αντιδραστήρες νύχτα και μέρα αρχικά με θαλασσινό και κατόπιν με πόσιμο νερό. Ωστόσο είναι ακόμη αναγκασμένη να ρίχνει στη μονάδα περίπου 500 τόνους νερού καθημερινά.

Ένα μέρος αυτού του νερού συγκεντρώνεται στις εγκαταστάσεις. Η Tepco θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει το νερό που θα έχει απορρυπανθεί στα κυκλώματα ψύξης, μόλις αυτά αποκατασταθούν.

e-go.grΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!