Φουκουσίμα : Μεγάλη η εκροή ραδιενέργειας αν δεν επισκευαστεί η βλάβη

Αν οι μηχανικοί δεν επισκευάσουν βλάβη στο νέο σύστημα καθαρισμού των δεξαμενών μολυσμένων υδάτων, θα διαρρέουν ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Σημειώνεται πως η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, Tepco, έχει αντλήσει τεράστιες ποσότητες νερού για την ψύξη των τριών αντιδραστήρων, οι οποίοι καταστράφηκαν μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Τώρα, ωστόσο, το πρόβλημα για τους ειδικούς της Tepco εστιάζεται στη διαχείριση των μολυσμένων με ραδιενέργεια υδάτων και είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι χώροι στο εργοστάσιο.
Ήδη στο Φουκουσίμα Νταϊίτσι έχουν αποθηκευτεί 110.000 τόνοι μολυσμένων υδάτων. Και ενώ η Tepco με την βοήθεια και άλλων ξένων εταιριών έχει εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα καθαρισμού του νερού ώστε να μπορεί να το ξαναχρησιμοποιηθεί για την ψύξη των αντιδραστήρων, χθες Πέμπτη παρατηρήθηκε διαρροή ύδατος από τη μονάδα απορρόφησης καισίου.
Αν η βλάβη αυτή δεν αποκατασταθεί, οι χώροι αποθήκευσης μολυσμένου νερού θα γεμίσουν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου και οι υπόλοιπες ποσότητες νερού θα πρέπει να χυθούν στη θάλασσα, διευκρίνισε η Tepco.

http://www.greekfinanceforum.com/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!